Bromsa och motverka håravfall med PRP

PRP är ett mycket effektivt sätt att bromsa och motverka håravfall. Oavsett om du redan lider av håravfall, eller bara börjar märka tidiga tecken, så kan PRP behandling stimulera din naturliga hårtillväxt och bromsa den negativa processen.

Några vanliga behandlingsområden är hårlinjen, vikarna, hjässan, eller för att förbättra generellt uttunnade områden.

Då vi endast använder ”byggstenar” från din egen kropp, så är PRP en ofarlig och enkel behandling för att motverka håravfall. Inga främmande kemikalier eller substanser används, risken för oönskade reaktioner i kroppen – som allergi är därför noll.

Vad för typer av håravfall kan behandlas med PRP?

PRP kan användas som behandling mot de flesta typer av håravfall. Då PRP stimulerar den naturliga hårväxten, med kroppens egna material, så fungerar metoden effektivt mot såväl ärftligt (genetiskt) håravfall som Alopecia Areata (fläckvis håravfall).

Hur vi behandlar håravfall med PRP

För bästa resultat rekommenderas tre behandlingar. Varje behandling tar 45-60 minuter, och utförs med fyra veckors mellanrum.

PRP bygger på att man tar ett mindre blodprov som centrifugeras och bearbetas för att sedan sprutas in i det område som skall behandlas.

Allt utförs av behörig sjukvårdspersonal på vår klinik i centrala Stockholm.

Resultatet

Fullt resultat visar sig oftast inom 4-6 månader. Då PRP metoden är helt naturlig så är det kroppen själv som ”reparerar” sig och ger det goda resultatet. Detta händer inte över en natt utan sker i en lång process.

Det går utmärkt att kombinera PRP med andra metoder eller läkemedel mot håravfall. Denna kombinationen ger ofta mycket goda resultat.